01 maart 2014

Studiemiddag E-learning Ethiek

Studiemiddag E-learning Ethiek

Voor wie: leden van het Netwerk Ethiekdocenten / docenten Ethiek aan HBO/WO-instellingen 
Datum: 16 mei 2014 - 12:00-16.30
Locatie: Utrecht, binnenstad
Organisatie: Netwerk Ethiekdocenten

Inhoud
Digitaal onderwijs bruist in Nederland, ook bij ethici. E-colleges, digitale leeromgevingen en e-cursussen ethiek poppen als paddenstoelen uit de grond. We kunnen op dit gebied veel van elkaar leren, ervaringen uitwisselen en mogelijk gebruik maken van elkaars ontwerpen en platforms.
Bij al dat enthousiasme voor digitaal ethiekonderwijs zijn echter misschien ook wel kritische vragen te stellen. Heeft e-learning ook beperkingen? Zou een vak als ethiek niet juist in directe dialoog en discussie met cursisten en studenten moeten worden geleerd? 
Op deze tweede studiemiddag  van het Netwerk Ethiekdocenten willen we uitwisselen over en kritisch reflecteren op digitaal onderwijs in ethiek. 

Heb je interesse om de studiemiddag te bezoeken, meld je dan aan met een e-mail aan. Heb je zin om vooraf een broodje mee te eten, geef dat dan aan bij je aanmelding. 

Heb je zelf digitaal ethiekonderwijsmateriaal om te delen en uit te wisselen, laat het ons dat dan ook weten (met een korte omschrijving) via het zelfde e-mail adres. Op basis van jullie aanbod aan digitaal onderwijsmateriaal, zullen we verschillende workshoprondes organiseren.

Net als bij de vorige bijeenkomst van het Netwerk hangt het succes van deze studiemiddag af van de bijdrage die bezoekers zelf leveren. Dus: laat van je horen met het digitaal onderwijsmateriaal dat je hebt!

We sluiten de middag af met een plenaire discussie over nut, noodzaak en beperkingen van digitaal ethiekonderwijs.

Programma: 
12.00-13.00: inloop met een broodje en tijd voor netwerken
13.00-14.15: eerste ronde 'kijkje in de keuken' van e-learning
14.15-14.30: even bijkomen met een drankje
14.30-15.45: tweede ronde 'kijkje in de keuken' van e-learning
16.00-16.30: plenaire afrondende discussie over e-learning

Kosten? 
Wie een broodje mee wil eten, betaalt € 5,- (graag contant op de dag zelf), wie niet mee luncht is verder vrij van kosten.

Meer informatie
Heb je nog vragen of zoek je  meer informatie kijk dan op de site van het Netwerk Ethiekdocenten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten